“Geef mij het recht om het geld van een land te creĆ«ren en controleren, dan maakt het mij niet uit wie de wetten maakt.”

M.A. Rothschild

Jaar:

Nieuws


Algemene Ledenvergadering

vrijdag 12 december 2014

Door allerlei omstandigheden hebben wij de jaarlijkse ledenvergadering van de coöperatie Kunst Reserve Bank al een paar keer moeten uitstellen. Ook... meer »


Geslaagde eerste muntslag

vrijdag 28 november 2014

Tijdens de succesvolle opening van de tentoonstelling van Doina Kraal in FOAM is voor het eerst sinds lange tijd weer een nieuwe munt gepresenteerd. De... meer »


Ondertussen bij de buren

dinsdag 25 november 2014

Waar in Nederland nog nauwelijks wordt gesproken over de fundamentele problemen van het financiële systeem, is in Groot Brittannië een levendige... meer »


Modern Monetary Theory

zondag 9 november 2014

Het uitblijven van een felle publieke reactie op de crisis is een aanleiding geweest waarom wij vier jaar geleden de Kunst Reserve Bank hebben opgericht.... meer »


Kabaal over Kapitaal

vrijdag 7 november 2014

Voor wie het is ontgaan: vorige week is de Nederlandse vertaling van Kapitaal in de 21ste Eeuw van Thomas Piketty verschenen. De subtitel 'het belangrijkste... meer »


De Schaduwelite

donderdag 30 oktober 2014

Wat economische politiek betreft, hoeven wij van onze volksvertegenwoordigers niet zoveel te verwachten. Dat is in ieder geval de mening van Ewald Engelen... meer »


IMF weet het ook niet meer

dinsdag 14 oktober 2014

Dat het idee van de KRB verdere verspreiding behoeft, bleek afgelopen week maar weer eens tijdens de jaarvergadering van het IMF. In de grote wereld van... meer »


Artikel KRB in Kunst- en Museumkrant

vrijdag 26 september 2014

In de Kunst- en Museumkrant Noord-Holland verscheen een aardig artikel over de Kunst Reserve Bank. Lees hier... meer »


Reportage IKON over KRB

vrijdag 19 september 2014

In 2012 maakte het programma De Andere Wereld van de IKON een reportage over de Kunst Reserve Bank. Na 2,5 jaar wilde men wel eens weten hoe het gaat met... meer »


NTR Academie over de KRB

zondag 24 augustus 2014

In een serie programma's van de NTR Academie over opmerkelijke ideeën voor een duurzame toekomst spreekt Henk van Middelaar met Ron Peperkamp over... meer »


TIP: Economie - de handleiding

donderdag 17 juli 2014

Een belangrijk doel van de Kunst Reserve Bank is om een breed publiek te betrekken bij de discussie over de herinrichting van het financiële systeem.... meer »


Zomerstop

zondag 6 juli 2014

Dankzij de steun van een aantal trouwe bankiers hebben wij alle spullen naar HAL25 in Alkmaar kunnen verhuizen. Daar is de pers opnieuw geïnstalleerd... meer »


TIP: The Baroque Cycle

vrijdag 20 juni 2014

Voor wie geïnteresseerd is in de oorsprong van alle moderne ideeën over geld hebben wij nog een tip: The Baroque Cycle van de Neal Stephenson.... meer »


KRB in nieuw boek 'Publiek Geheim'

donderdag 5 juni 2014

'Publiek geheim, de coöparatie in beweging' is een serie onderzoeken van Menno Bosma en Else de Jonge over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied... meer »


Discussie over KRB op Nettime forum

zaterdag 3 mei 2014

N.a.v. de presentatie van de bank op de Moneylab Conference in Amsterdam, schreef David Garcia een uitgebreide analyse over de Kunst Reserve Bank. Op het... meer »


Hoofdkantoor Eindhoven opgedoekt

woensdag 30 april 2014

Het was even flink aanpoten maar het is gelukt om de locatie Eindhoven in één dag helemaal af te breken. Voor de zekerheid hadden wij dit... meer »


KRB filiaal op station RAI

vrijdag 25 april 2014

De Art Kitchen stelde ons voor een filiaal op station RAI in Amsterdam te openen. Op het perron tussen spoor 1 en 2 heeft de Art Kitchen namelijk een galerie... meer »


Filiaalmappen verzonden

dinsdag 8 april 2014

Wij hadden onszelf weer eens een leuke klus op de hals gehaald: alle leden en muntbezitters een aantal attributen toesturen waarmee zij hun eigen filiaal... meer »


KRB op MoneyLab Conference

zaterdag 22 maart 2014

Op de MoneyLab Conferentie in Amsterdam heeft Ron Peperkamp als voorzitter van de Kunst Reserve Bank een presentatie gegeven over de monetaire achtergrond... meer »


Display Van Abbemuseum geplaatst

woensdag 12 maart 2014

In de hal van het Van Abbemuseum staat sinds kort de display van de Kunst Reserve Bank. Eigenlijk is het meer een archiefkast want in de laden worden de... meer »


KRB filiaal op ART Rotterdam

maandag 3 februari 2014

De ArtKitchen in Amsterdam is een galerie met een fijne neus voor interessante kunstinitiatieven. Het is ook één van de weinige kunstinstellingen... meer »


Display Van Abbe bijna klaar

maandag 20 januari 2014

Het kostte de nodige tijd en moeite maar de display voor het Van Abbemuseum is bijna gereed. In de werkplaats van het museum wordt nu de laatste hand gelegd... meer »


Nieuw montageblok

maandag 6 januari 2014

Omdat tegelijk met het stempel het montageblok was gebroken, is deze ook nieuw gemaakt. Dit blok van gehard staal moest perfect vlak worden geslepen want... meer »


Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl